keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesäloman ihanin aamu?

Meillä oli luultavasti tämän kesäloman ihanin aamu. Päijänne oli peilityyni ja päätimme lähteä veneellä suuren selän ylitse Lietsaareen aamulenkille ja nuotioaamiaiselle. Yöllä oli niin paljon sumua, että edes lähimmät saaret eivät näkyneet. Nyt sumu alkoi väistyä auringon tieltä.


Leo on tällä mökkikäynnillä innostunut kovasti veneilystä ja Sannin kanssa haaste on sama kuin ennenkin: pitää se kyydissä. Sen on joko seisottava "keulakoristeena" veneen nokassa tai sitten se roikkuu yli laidan ja antaa aaltojen huuhtoa kuonoa. Koko ajan pelottaa, että se hyppää veteen. Onneksi se harvoin ilman lupaa niin tekee.



Lietsaari oli vielä ihanampi kuin muistin. Se on vain parikymmentä metriä leveä nuotiopaikan kohdalta ja kapenee olemattomiin kärjestä. Pitkät hiekkarannat ja kirkas vesi molemmin puolin saarta oikein houkuttelevat uimaan. (Erityisesti Sannia!)


Tuolla punaisen pisteen luona olimme.


Ihana rauha! Tyyni vesi ja ainoat äänet lähtivät linnuista.


Linnuista puheenollen, näimme tuulihaukan, kurkia, joutsenia ja viereisellä pikkusaarella oli paljon lokkeja.


Aamulenkki paratiisirannalla! Vesijuoksua ja biitsillä hölkkäämistä.


Miksi kävellä, kun voi uida?


Voi ei... Tuo pieni musta piste on Sanni, jota piti välillä huhuilla lähemmäs rantaa.


Saarikierroksen jälkeen nuotio tulille ja aamiaisen kimppuun. Ei ollut mikään kevyt aamiainen, vaan sisälsi mm. munia ja pekonia. :D Kesällä saa herkutella... 


Sanni istui suloisen näköisenä, vaan eipä istu enää... 


Mistähän Teppo haaveilee? Varmaan torstaista. Silloin suuntaamme Janakkalaan ja tapaamme Leon siskon Pepin, veljen Mion, heidän omistajansa ja Teija-kasvattajan. En malttaisi odottaa! Sunnuntaina Leo pääsee hakukurssin jälkimmäiselle kerralle, ensimmäinen missattiin tämän mökkireissun aikana. Ensi viikko menee agilitykisoissa talkoillessa ja Sannin kanssa olisi tarkoitus myös pari rataa käydä juoksemassa. Viimeinen ratatreeni on tehty viime kevättalvena kisoissa ja treeneihinkään ei olla montaa kertaa ehditty. Se ei haittaa, koska meillä ei ole hauskanpitoa kummempia tavoitteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti