keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tokokuulumisia

Jippii ja jihuu! Päästään elokuusta lähtien treenaamaan kilpailevien koirakoiden pienryhmään. Olin ihan varma, ettei saada ryhmäpaikkaa, mutta ilmeisesti saatiin säälipisteitä meidän ekojen voittajaluokan kisojen takia. ;) Oli melkoinen nollaputki siellä ja tokossa se ei ole ihan niin hyvä juttu kuin agissa. Sinänsä kisoista jäi hyvä mieli, koska helteestä huolimatta Sanni teki todella suurella innolla kaiken. Liikkeissä nyt oli vain pikku epätarkkuuksia ja itsekin mokailin niistä pari. Niin ja kävihän Sanni pussaamassa tuomaria kesken tunnistusnoudon. :D Ei liene ihan tavallista voittajissa... En sen iloa ja intoa kyllä ikinä vaihtaisi puhtaisiin, mutta haluttomiin suorituksiin. Toki tuomarin nuoleskelun voisi jättää väliin, kun ei siitä näköjään lisäpisteitä tule.

Tokoilu on jäänyt todella vähiin tänä kesänä. Ainoastaan tunnistusnoutoa on treenailtu kotipihalla aina, kun saa jonkun vieraan hajut hyödynnettyä. Se on edistynyt huimasti! Nykyisin se menee aika lailla niin, että ensimmäisellä yrityksellä Sanni nostelee palikoita, mutta päätyy lopulta oikeaan. Toinen yritys useimmiten onkin sitten nappisuoritus. Pidän tätä työvoittona, koska tunnarin opetus ei ollut meille helppo juttu. Alussa Sanni kahmaisi niin monta palikkaa, kun sen suuhun mahtui ja toi ne kerralla. Muistelen nyt jo hieman hymyillen, miten opetin Sannille hajuilmaisua, että saisin sieltä palikkakasasta vain oman hajuisen. Post it -lapun se söi ja pilttipurkin huiskaisi hännällä kiviseinään ja sieltä sitten noukin purkin jäänteet. :D Joskus yksinkertaiset keinot ovat parhaita. Meille auttoi apunamit palikoiden luona, että saatiin Sanni rauhoittumaan ja nuuskimaan palikoita ilman kiirettä ja sähläämistä.

Pari päivää sitten otettiin aamulenkin yhteydessä pari liikettä ihan muistin virkistykseksi. Esteen yli noutoa ja ruutua ei voi tehdä kotipihalla, kun ei ole estettä, eikä riittävän pitkää pihaa, joten niihin päädyttiin.  Yritän laittaa tähän videon, jos vain osaan.



Tänään käytiin aamusta tokoilemassa Ennin, valkkari Miloun ja mudi Ticon kanssa. Oli kiva nähdä, miten paljon uutta Tico oli oppinut sitten viime kerran! Siitä kuullaan vielä tokonkin saralla, sen verran taitava pikkukoira. Sannin osalta ilahdutti tarkat kaukokäskyt, vaikka matka ei ollutkaan 10 metriä. Ja tunnistusnouto, jossa vain hieman liikautti ensin väärää palikkaa ja toi sitten oikean. Tänään onnistui myös luoksetulon pysäytykset. Ei ollut juurikaan havaittavaa ennakointia ja pysähdykset olivat tosi napakat. Harvoin onnistuu meiltä samalla kertaa napakka seisominen ja maahanmeno. Olin suunnitellut liikkeestä istumisen harjoittelua, kun nyt olisi ollut toinen apuna katsomassa, jääkö koira istumaan, mutta se unohtui. Samoin Seuraamisessa unohdettiin harjoitella täyskäännöstä. Ollaan vaihdettu takaa kiertäminen paikallaan kääntymiseen, koska Sanni alkoi itse tarjota sitä. Tässä vielä pätkä tämän aamun seuraamista. Kiitos Enni videosta ja tosi kivasta treeniseurasta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti