keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Sannin leikkaus

Pitkän pohdinnan jälkeen tehtiin päätös Sannin sterilisaatiosta. Se helpottaa niin paljon elämää, kun on uros ja narttu samassa kodissa. Varsinkin, kun en halua kumpaakaan antaa juoksujen aikana muualle asumaan. Alusta asti oli selvää, että leikkaus tehdään tähystämällä, jossa toipumisaika on paljon lyhyempi ja koiralle koituu huomattavasti vähemmän kipuja. Edeltävän viikon näin monena yönä asiasta painajaisia ja koko juttu ahdisti tosi kovin. En ois ikinä antanut itselleni anteeksi, jos Sannille olisi käynyt jotain. Nyt tuo stressi tuntuu tosi naurettavalta, kun ainoa ongelma on yrittää pitää Sanni 10 päivää suht aloillaan.


Leikkaus tehtiin maanantaina Kouvolan Univetissa ja Sannin leikkasi Pia Kesti, joka on aivan ihana lääkäri. Sannilla oli epätavallisen vähän "krapula" nukutuksen jälkeen ja jo illalla sillä oli suden nälkä. Se myös kiipesi sohvalle ja kanniskeli leluaan. Yö meni rauhassa nukkuessa ja seuraavana aamuna ei enää mistään huomannut, että se on ollut leikkauksessa! Se oli virtaa täynnä ja iloinen, kuten aina. Se saa varuilta muutaman päivän kipulääkettä, mutta mitään kivun merkkejä en ole huomannut. Haavoja on vain yksi, noin 2cm. Sanni ei ole siitä yhtään kiinnostunut, eikä yritä nuolla. Sillä on kuitenkin Tepon kickboxing -paita päällä ja yksinollessa kauluri varuilta. Teppo järjesti tähän vapaata juurikin leikkauksen takia, joten Sannin ei ole tarvinnut olla vielä yksin ollenkaan.

Hankalinta tässä on se, että 10 päivää pitää pärjätä pelkillä hihnalenkeillä ja koirat eivät saa rajusti painia. Ne yrittävät kaiken aikaa, joten ne oleilevat nyt portin eri puolilla aina, jos eivät lepäile rauhassa. 

Haava on tuo punertava kohta keskellä. Ihmeellistä, että noin pienestä reiästä on saatu poistettua munasarjat. Kohtu oli ollut terveen ja hyvännäköinen, joten se on jätetty. Ilman hormoneja se surkastuu itsestään. Kohdun paikoilleen jättäminen kuulosti aluksi kummalliselta ja lueskeltiin siitä jonkin verran, kun päätöstä teimme.

Nyt vaan toivotaan, että onnistutaan pitämään pyörremyrsky nimeltä Sanni aloillaan se vaadittava aika, että paraneminen menee hyvin. Agilityyn saisi kuulemma palata kanssa silloin, kun saa alkaa juosta vapaasti, mutta pidetään silti reilun kuukauden tauko, että varmasti ihan kaikki on kunnossa. Ihanaa, että tämä meni näin hyvin!

Tässä on veikan "Parane pian" -kukat Sannille. (Oikeasti se varasti ne ilman lupaa ja päätin ottaa kuvan, kun ne kerran oli jo menetetty).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti