keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kaamostreenit

Sain viestin töistä palatessani, että treenit kutsuvat toisella puolen kaupunkia valaistulla parkkipaikalla. Mitäpä siinä harrastuksilleen omistautunut koiraihminen voi muutakaan, kuin pakata treenikassiin kaiken tarvittavan, heittää koirat autoon ja lähteä? Leolle oli ideana ottaa ilmaisutreeni, joten rullien lisäksi piti pakata hirveä kasa palkkarasioita ruoalla täytettynä. Se olikin haastavaa. Vaikka olen ostanut paikallisen S-marketin pakasterasiahyllyn tyhjäksi, löytyy kotoa aina vain pilalle pureksittuja rasioita. Ihme juttu...
Sitten me lähdettiin. 

Puhtaasti kuvituskuva, joka on otettu viime kesänä. Mutta niin ajankohtainen! Noin Leo katseli treenit tänäänkin kuskin paikalta. (Seuraava auto on farmari ja siellä on häkki!)

Viime ilmaisutreenistä oli mennyt luvattoman pitkään, joten ei ollut aavistustakaan, mitä on luvassa. Oman lisän toi kunnon häiriö: autoja, perheitä, lenkkeileviä koiria ja vieressä lumetettu latu hiihtäjineen! Leohan viime talvena oli aivan kierroksilla hiihtäjistä ja jäi silloin siedätyshoito tekemättä omaa laiskuutta. Ensimmäiselle maalimiehelle lähetystä emmin, koska Leo näytti lukitsevan katseellaan maalimiehen takana hiihtävän miehen, joka suksi ees taas. Odotettiin, kunnes hän hävisi näkyvistä ja lähetin vasta sitten. Maa oli märkä ja liukas ja olin positiivisesti yllättynyt, että minun hieno-pylly-collie pystyi siinä istumaan. ;) Leo muisti kuin muistikin, mitä hakukoiran kuuluu tehdä ja todella nätisti toi ilman apuja rullan! Se tarjosi suoraan rulla suussa sivulle tuloa, joka oli oikein hyvä. Tehtiin viisi ilmaisua keskilinjaa edeten ja vuorotellen eri puolille lähettäen. Sillä on kauhea kiire näytölle, niin kuin pitääkin olla, mistä johtuen se turhan nopeasti pyrki pudottamaan rullan, kun ojensin käden sitä kohti. Tähän pitää nyt itse kiinnittää huomiota, että luovutus on rauhallinen. Hieno juttu, että tuo rullan loppuun asti, vaikka en nytkään palkannut rullan tuomisesta. 

Treeniporukkaan oli myös ilmestynyt minulle uusi tuttavuus, jolla on sopivasti koira samassa vaiheessa kuin Leo. Sovittiin yhteiseksi projektiksi, että näille junnuille treenataan hyvä ilmaisu talven aikana. Molemmat myös toivotaan perusasentoon häiriötreeniä, joten voimme siinäkin auttaa toisiamme. Leo on hyvin edistynyt siinä, että perusasennon kontaktissa on kestoa ja ei häiriinny esim. käden heiluttelussa sivulla. Nyt vaan treenataan samaa vielä häiriössä ja päästään ehkä joskus vielä liikkeellekin. :D 

Viime sunnuntaina teimme metsässä tallaamattomalla alueella nenänkäyttö harjoituksen valmiilla maalimiehellä. Tuuli oli olematon, mutta ilmeisesti joku pieni vire hajun toi, koska nyt herra käytti nenäänsä ja löysi hyvin maalimiehet. Myös ensi viikonloppuna olisi tarkoitus mennä metsään, kun se vielä lumitilanteen puoleen on mahdollista.

Sanni oli tänään mukana treeneissä ja tein lopuksi ihan omia juttuja sen kanssa. Tehtiin melko pitkä seuraamiskaavio ja se on kyllä niin ihana! Vaikka mitä tapahtuu ympärillä, ei kontakti putoa. Sitä ei myöskään haitannut märkä ja jäinen asfaltti, vaan teki tosi tarkat kaukot. Hain molemmille koirille tokotreeniryhmä paikkaa talveksi lämmitettyyn halliin. Toivottavasti päästään!

Ps. Eka vuoro varattu koirakylpylästä reilun viikon päähän!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti