tiistai 19. marraskuuta 2013

Piirakkarosvo ja pieni hieno agiliitäjä

Leo oli sunnuntaina kyläreissulla ja löysi "hylätyn" mustikkapiirakan mökin kuistilta, joka oli ystävällisesti jätetty pitkäkuonon ulottuville. Arvata saattaa, ettei siitä ollut kuin reunukset jäljellä. :D

Onneksi en laittanut piirakkarosvoa kotiarestiin, sillä eilen pentuagilityssä Leo näytti sellaista tekemisen meininkiä, että suu loksahti auki! On se aina tykännyt touhusta, mutta nyt oli jokin ihan uusi vaihde naksahtanut päälle. Tehtiin ekaa kertaa valssiharjoitus putkella ja yhdellä hypyllä. Putkesta kuului intohaukahduksia matkan aikana ja ulos pikkucollie tuli sellaisella vauhdilla, etten ekalla kerralla osannut varautua. Meinasi tulla kiire. Se hakeutui hyvin kuolleelle lelulle ja leikki oikein kivasti, mitä nyt heiluvat hampaat estävät rajummat taisteluleikit. Kävipä nuori mies rallattelemassa pari putkea ihan oma-aloitteisestikin. Jäi kyllä todella hyvä mieli noista harjoituksista. Iso kiitos onnistumisesta kuuluu Hennalle, joka on ollut ihan paras avustaja. Ja Leon mielestä takuulla Shiralle, jonka kanssa on niin kiva tehdä alku- ja loppukävelyt. Juoksut siis. ;) Ja kiljua sillloin, kun ei ole oma vuoro.

Tänään Leo sai rabiesrokotuksen ja saatiin päivitetty tieto sen painosta: 14,5kg. Rokotusreissu meni melkein ilman kommelluksia tällä kertaa, mitä nyt etutassu jäi oven väliin. Leo eläin on niin liukas liikkeissään ja ehtii hetkessä sujahtaa sinne, minne ei pitäisi.

Leon kanssa on tehty pieniä harjoituksia tulevaisuuden esineruutua silmällä pitäen. Se rakastaa leikkiä, missä saa etsiä ja tuoda hanskan tai muun vastaavan esineen toisesta huoneesta. Ollaan pari kertaa tehty tämä myös ulkona niin, että Leo näkee, kun vien esineen vähän matkan päähän. Luovuttaminen onkin se haasteellisin puoli, mutta kunhan nyt tuo esineen ja voidaan leikkiä sillä yhdessä, niin se on pääasia tässä vaiheessa. Luulisin, että isona poikana se tulee tykkäämään esineruudusta kovasti.

Sanni pelästytti meidät kovasti, kun sen kaulasta löytyi imusolmukkeen kohdalta patti. Onneksi se ei ollut imusolmuke, vaan vaikuttaa ihan tavalliselta rasvapatilta. Sitä nyt kuitenkin tarkkaillaan ja jos alkaa kasvaa kokoa tai tulee muuta epäilyttävää, se poistetaan heti. Sanni on muuten oma villi itsensä, joten voidaan huokaista helpotuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti