maanantai 13. heinäkuuta 2015

Hyvää syntymäpäivää Leo!

Uskomatonta, mutta meidän pikku-Leo täyttää tänään 2 vuotta! Aamulenkki käveltiin (kuten niin monet lenkit tänä kesänä) vesisateessa. 

2-vuotias Leo-eläin

Miehen ikään tulemista Leo juhli kunnon kaivannolla, juoksemalla hepulijuoksua Sannin kanssa (niin, että sai taas pelätä) ja tietysti kunnon painilla.


Sannikin oli sen näköinen, että juhlittu on. :D 


Kotona postilaatikossa odotti kortti ja pussillinen siankorvia. Kiva yllätys, Leo kiittää muistamisesta.

Viime päivityksessä mainittu koirahoitolakeikka Honkarannan tassunjälki -hoitolassa meni tosi hyvin. Kumpikaan ei huudellut perään eikä koko aikana. Hoitaja-Hanne oli todella ihana ja selvästi synkkasi hyvin koirien kanssa. Sannin ainoa eroahdistusoire oli, ettei mielellään lähtenyt lenkille omien tavaroiden luota, mutta osasi kyllä arvostaa uimaan pääsyä hellepäivänä. Leo oli ihan rauhallisesti, mutta se oli päättänyt olla nälkä- ja juomalakossa. Sen verran stressasi pikkucollieta. Joikin sitten kotiin (mökille) päästyään kirjaimellisesti puoli ämpärillistä. Varmaan olisi ruoka- ja juomatarjoilu alkanut kelvata, jos olisivat olleet pitempään.

Kävimme Leon kanssa treenaamassa IPKY:läisten kanssa hakua ihan rajan tuntumassa, jossa liikkuminen on luvanvaraista. Hiukan kuumotti ajatus, että Leo lähtee jonkun jäniksen matkassa naapurimaan puolelle. Leo ei ollut hakuillut sitten toukokuun lopun, joten ei oikein tiennyt itse, missä mennään. Oli vielä uudet ihmiset ja vieras maasto, jotka kylläkään eivät Leolle taida olla merkityksellisiä asioita. Ensimmänen maalimies otettiin pienellä ääniavulla ja kolme muuta pimeinä ilman mitään kommervenkkejä. Ja kentälle mennessä otettiin ekan kerran hallinta mukaan ja ilmoittautuminen. Pistot olivat todella suoria ja hyviä! Leo oli tapansa mukaan erittäin motivoitunut, mutta ei rauhaton eikä äännellyt. Ilmaisut olivat yhtä varmoja kuin sillä yleensäkin on. Kiintorullaan voisimme siirtyä ja pitäsikin. Viimeinen ukko oli 1,5m syvässä kuopassa oksista tehdyn katon alla piilossa. Siinä sai Leo tehdä tosiaan töitä, että löysi hänet. Sillä ei ole ollut vastaavaa ja olin enemmän kuin tyytyväinen suoriutumiseen. Saatiin hyviä vinkkejä myös mein ongelmaan eli siihen, että Leo juoksee suoraan piilolta keskilinjalle samoja jälkiä kuin on mennyt, eikä viistosti eteenpäin. Oli kaikin puolin hyvät treenit ja kannatti niiden takia ajaa naapurikaupunkiin. Varmasti mennään toistekin.

Viikonloppu meni tiiviisti kehäsihteerinä ym. talkoohommissa tokon piirinmestaruus- ja seuranmestaruuskisoissa. Hiukan kauhistuin paikkamakuita ALO- ja AVO-luokissa. Turhan moni lähti paikoiltaan ja olin iloinen, etten osallistunut Leon kanssa. Sille olisi kyllä ollut liian paljon häiriötä. Mutta mahtui viikonloppuun myös upeita onnistumisia tutuille koirille, joiden suoritukset oli mukavaa nähdä kerrankin rauhassa, kun ei itse ollut kisaamassa. Tuli myös sovittua treenejä, joten eiköhän sitä syksyn aikana pääse itsekin vielä kehään. Sannin kanssa ollaan paria uutta juttua aloitettu treenaamaan pitäen silmällä uutta EVL:aa ja Leon kanssa tarvitaan PALJON häiriötreenejä. Kokeiltiin pitkästä aikaa Leon kanssa merkille lähettämistä ja tunnistusnoutoa, hyvin on edelleen hallussa. Uutena juttuna kokeiltiin uuden AVO-luokan  kartion kiertoa ja sehän oli helppo juttu agilitykoiralle. Haaste onkin "vain" saada nyt sitä häiriön sietoa. Agility on jäänyt lähes olemattomiin. Ehdittiin aloittaa keppien opiskelu 2x2 -menetelmällä, mutta siitä ei ole paljon kerrottavaa... :D Ei todellakaan mennyt niin kuin pitäisi ja keskeytyi nyt viikoksi ennen kuin alkoikaan. Toivottavasti tsempataan vähän paremmin, kun aloitetaan uudestaan. Hyviä ja nopeita(!!!) keinuja Leo kävi treeneissä tekemässä. Se oli kyllä helppo este opetella meille, kun puomin alastulo on ollut hallussa ja Leo selkeesti tykkää keinusta. Se on yksi suosikkieste, jonne herra karkaa, jos treeneissä on tylsä hetki...





2 kommenttia:

  1. Teille on haaste!
    http://skcnlola.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards.html

    VastaaPoista
  2. Lupaan tarttua haasteeseen mahdollisimman pian! :)

    VastaaPoista